Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

55/40/50-es Surrantó

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)
Falvastagság: 5 cm
Hosszúság: 50 cm
Alsó szélesség: 40 cm
Tömege: 52 kg
Cikkszám: 10331
Elérhetőség: Árajánlat kérhető

Leírás

Az előre gyártott vasbeton surrantó elemek vízfolyások meredek földrézsűkön, töltésoldalakon való levezetésére szolgálnak. Az 50 cm hosszú surrantó elemek 10 cm-es átfedéssel, tetszés szerinti rézsűhajlás esetén, szárazon egymásba építhetők.

A surrantó elemek alkalmazhatók a töltésben, illetve a bevágásban vezetett közutak határoló rézsűin, valamint a hídfőkön a csapadékvíz biztonságos, eróziómentes levezetéséhez a rézsűlábnál lévő befogadóba, illetve árokba.

A termékcsaládnak a közútépítésben való felhasználásához az ÁKMI (Állami Közúti Műszaki és Információs Kht.) 13/2004 számon az Építőipari Műszaki Engedélyt megadta.

A surrantó elemek részletes minőségi követelményeit a gyártómű által kibocsátott MF-20-2004 Műszaki Szállítási Feltételek tartalmazza.

A surrantó elemek alkalmazása során az ÚT 2-1. 215:2004 “Közutak víztelenítésének tervezése” című Útügyi Műszaki Előírás szerint kell eljárni. A surrantó elemek betonjának minősége az MSZ EN 206-1:2002 Beton című szabvány alábbi kitéti osztályainak felel meg:
– karbonátosodás szempontjából XC4
– kloridoknak való ellenállás szempontjából XD1
– fagyállóság szempontjából XF1

 

Az előre gyártott vasbeton surrantó elemek megfelelőség igazolásának alapján a 3/2003. /I.25./ BK-GKM-KvVM együttes rendelet 4.§-ának c) pontja szerint az ÁKMI által kiadott 13/2004 számú Építőipari Műszaki Engedély (ÉME) képezi.
Az előre gyártott vasbeton surrantó elemek közútépítésben való alkalmazhatóságáról információ található az alábbi hivatalos honlapon:

www.akmi.kozut.hu 
ÁKMI Kht.
Műszaki fejlesztés és szabályozás
ÉME/CE Alkalmazási hozzájárulás
Érvényes építőipari műszaki engedélyek (ott a 13. sorszám alatt)

Letölthető anyagok