Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Előregyártott szarkofág

Évezredek óta ismert temetkezési szertartás a szarkofágos temetkezés. Olyan helyeken, ahol a talaj nem ásható (pl. sziklás talaj), valamint a magas talajvizes és belvizes területeken az év bizonyos időszakában lehetetlen a koporsós temetési szertartások véghezvitele, ami a gyászoló családnak komoly lelki és adott esetben anyagi gondot is okoz.

A városok, a települések dinamikusan fejlődnek, a városok kör nyéki területek szinte pillanatok alatt beépülnek. Ez azt is jelenti, hogy a városszéli temetők “hirtelen” körbezáródnak, s a korábban végtelennek hitt terjeszkedési lehetőségek megszűnnek. Tehát a települések fejlődésével gondot jelenthet a sírkertek további fejlesztési lehetőségeinek beszűkülése, új sírkert kijelölése.

A meglévő problémára a legjobb megoldást a szarkofágos temetés, azaz a föld feletti, biztonságos koporsós temetés nyújtja. A szarkofágokból létesített szarkofágházak és szarkofághalmok meglévő környezethez való illeszkedését, az elemek egy máshoz rendelését az Esztergom-Budapesti Érsekség főépítésze által készített tervek biztosítják. A CSOMIÉP Kft. által kifejlesztett és szabadalmaztatott szarkofágokból, adott esetben urnatárolókkal kiegészíthető, bármilyen, a tájhoz, az épített környezethez, és sírkerthez alakított, igényesen tervezett szarkofágházak és szarkofághalmok építhetők. A megfelelő kialakításnak csak a tervezői fantázia szabhat határt.

A szarkofág elemek összeállítása, száraz technológiával történő összeszerelése időjárástól független kivitelezést jelent, hagyományos alapozást nem igényel, mivel oldható kötésekkel épül – „szerelődik össze” -, ezért sérülésmentesen bővíthető.
A szarkofágházak és szarkofághalmok alkalmazásával egy új temetkezési kultúra befogadásával, a rendelkezésre álló sírkertek gazdaságos terület felhasználását és a tájba illő esztétikus kialakítását tudjuk hosszútávon biztosítani úgy, hogy a talajvíz és időjárási viszonyoktól függet lenül, a gyászolók igényeihez igazodóan, a koporsós temetési szertartások minden körülmények között elvégezhetőek.
A szarkofágházak és szarkofághalmok által biztosítható szolgáltatás maradéktalanul kielégíti a térszín feletti temetkezéssel kapcsolatban támasztott kegyeleti, esztétikai és egészségügyi követelményeket.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.